wijkraad boshoven

WAT

In de gemeente Weert hebben we twee vormen van burgerparticipatie op het gebied van veiligheid: WhatsApp buurtpreventie groepen en buurtpreventieteams. Op Boshoven zetten we beide vormen in.

We maken gebruik van WhatsApp-groepen om melding te maken van alarmerende of verdachte situaties. Daarnaast is er een mobiel buurtpreventieteam actief dat regelmatig door de wijk loopt om bijzonderheden op het gebied van veiligheid en leefbaarheid te signaleren. Ten slotte hebben wij regelmatig overleg met gemeente, politie en buurtpreventieteams in andere wijken voor een optimale samenwerking en zijn daarmee de “officieel” ondersteunde buurtpreventie voor onze wijk.

WhatsApp buurtpreventiegroepen

We hebben op Boshoven drie WhatsApp buurtpreventiegroepen. In elke groep zitten gemiddeld rond de 150 buurtbewoners en meerdere co÷rdinatoren. Buurtbewoners kunnen elkaar zo snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties, zoals een inbraak of verdachte persoon in de buurt. Op deze manier kunnen inwoners samen met elkaar hun buurt veiliger maken. Het is de bedoeling dat in de WhatsApp buurtpreventiegroepen alleen alarmerende meldingen geplaatst worden. Hieronder zie je hoe de wijk in 3 groepen voor WhatsApp buurtpreventie verdeeld is. Voor de deelnemers-voorwaarden en huisregels, klik hier. Om je aan te melden, klik hier.

 

Groepen indeling wijk Boshoven 02 (vergroot)

Buurtpreventieteam

Het mobiele buurtpreventieteam is van, voor en door bewoners van Boshoven. Extra ‘ogen en oren’ op straat zijn er om een veilig gevoel te geven en om Boshoven daadwerkelijk veiliger te maken. Ons team maakt in groepen van minimaal drie personen 1-2 keer per maand een ronde door de wijk. Iedere groep is herkenbaar als buurtpreventie en wordt begeleid door een co÷rdinator. Tijdens het lopen letten we bijvoorbeeld op openstaande ramen, niet afgesloten deuren, waardevolle spullen die achtergelaten worden in auto’s en gebruik van verlichting. Door deze sociale controle kunnen inbrekers moeilijker hun gang gaan en kunnen we overlast en criminaliteit samen terugdringen.

Loopgroep_december 2019
40BFADEL
[Buurtpreventie] [Waarom] [Wat] [Wie] [Samenwerking] [Aanmelden] [Reglement]

Contactgegevens Wijkraad Boshoven :                         Contactgegevens Buurtpreventie:

Postadres       Meierijstraat 2 6002 BA   Weert                                                                Mail adres:  bp@wijkraadboshoven.nl

Mail adres:      info@wijkraadboshoven.nl                                                                           Facebook   zoeken op  Buurtpreventie Boshoven

Tel: 0629516446   (Laatste donderdag van de maand)