wijkraad boshoven

Toon Hermans Huis Weert

40BFADEL

2 - 3 september 2021

TOONS TOPPERS GESTART MET TRAININGEN VOOR MONT VENTOUX

Zestien fietsers en negen wandelaars vormen samen de Toons Toppers 2021.

Een groep die de uitdaging aangaat om de Mont Ventoux te beklimmen op 2 en 3 september a.s.. Hiervoor wordt vijf maanden intensief getraind onder deskundige begeleiding van vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Weert. De eerste maanden werd vanwege de coronabeperkingen in kleine groepjes getraind. Inmiddels kan er gelukkig weer meer en kan de groep verantwoord gezamenlijk in de omgeving fietsen en wandelen.

De Toons Toppers 2021 komen uit de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal.  Iedere deelnemer heeft zijn eigen motivatie om deel te nemen. Soms omdat ze letterlijk uit het dal omhoog willen klimmen na een periode van zelf ziek zijn. Soms ter nagedachtenis en verwerking van het verlies van een dierbare of ter ondersteuning van een zieke partner of vriend(in). Samen gaan ze dit traject en de uitdaging vol enthousiasme en motivatie aan.

Met de beklimming van de Mont Ventoux wordt geld opgehaald ten bate van het KWF en het Toon Hermans Huis Weert. Zo steunen de Toons Toppers het noodzakelijke en zeer waardevolle onderzoek naar de behandeling en genezing van kanker en tegelijkertijd het Toon Hermans Huis Weert, dat al tien jaar ondersteuning biedt  aan iedereen die met kanker te maken krijgt.

Wilt u hen ook steunen ga dan naar

https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/toons-toppers-weert#teammembers.

2021-06-17 toonstoppers

3 april & 5 juni 2019

ALS JE EEN DIERBARE BENT VERLOREN

NIEUWE REEKS BIJEENKOMSTEN VOOR NABESTAANDEN

Het Toon Hermans Huis Weert start weer een nieuwe reeks kookworkshops en andere bijeenkomsten voor nabestaanden.

“Tot de dood ons scheidt” is een belofte die veel partners elkaar doen. Maar wat nu als de dood veel eerder komt of je veel zwaarder valt dan je had gedacht? Het verlies van een partner, ouder, familie of vriend(in) heeft een enorme impact. Je blijft alleen achter, zonder dat maatje. Anderen doen hun best om er voor je te zijn, maar écht begrijpen doen ze je niet.

Jouw leven staat op zijn kop, alles is anders dan voorheen. Hoe ga je dan verder?

Het Toon Hermans Huis Weert wil een plek zijn waar je terecht kunt wanneer je een dierbare aan kanker hebt verloren. In het voorjaar van 2019 organiseert het huis daarom een reeks bijeenkomsten waarbij het verlies van een dierbare centraal staat. Ook na de zomervakantie worden nog een aantal kook- en avondbijeenkomsten voor nabestaanden gepland. Alle bijeenkomsten worden begeleid door een ervaren team van het Toon Hermans Huis Weert, die ook ervaringsdeskundig zijn.

Samen koken

Op woensdagmiddag 1 mei wordt er samen met lotgenoten een simpele maar smaakvolle maaltijd gekookt. Juist deze vanzelfsprekende dagelijkse bezigheid valt vaak enorm tegen wanneer je er alleen voor staat. We maken eenvoudige, snelle, smakelijke, gezonde en voedzame maaltijden klaar, speciaal voor 1 persoon. Na het koken eet je samen in alle rust en kun je, als je wilt, verhalen met elkaar delen. De kookbijeenkomst begint om 15.30 uur en eindigt rond 18.00 uur.

Avondbijeenkomsten

Ook worden er in het Toon Hermans Huis Weert twee bijeenkomsten in de avond gehouden. Hierbij kun je jouw ervaringen met het verlies van je dierbare delen met andere nabestaanden aan de hand van een thema. Door met lotgenoten in gesprek te gaan, zul je ervaren dat er veel begrip en herkenning is voor jouw situatie. De avonden zijn gepland op 3 april en 5 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

Aanmelden

Heb je interesse in deze kook- en/of avondbijeenkomsten?
Meld je dan aan! Dit kan door een mail te sturen naar
administratie@toonhermanshuisweert.nl of te bellen                       naar 0495 541 444.
Je mag ook altijd binnenlopen tijdens onze openingstijden.

2019-03-29 _DSC0923
[Toon]

Contactgegevens Wijkraad Boshoven :                         Contactgegevens Buurtpreventie:

Postadres       Meierijstraat 2 6002 BA   Weert                                                                Mail adres:  bpb@wijkraadboshoven.nl

Mail adres:      info@wijkraadboshoven.nl                                                                           Facebook   zoeken op  Buurtpreventie Boshoven

Tel: 0629516446 (Laatste donderdag van de maand)