wijkraad boshoven

Toon Hermans Huis Weert

2020-01-06 toonstoppers 2019 KL
40BFADEL

P E R S B E R I C H T

Sta jij in 2020 op de top van de Mont Ventoux?

Ook in 2020 neemt een team van Toons Toppers van het Toon Hermans Huis Weert weer deel aan de beklimming van de Mount Ventoux. Voor de achtste keer in successie.

Op dinsdag 11 februari 2020 houdt het Toon Hermans Huis Weert hierover een informatieavond. Aanvang 19.30 uur. Wil jij na de diagnose kanker jezelf uitdagen, heb je iemand aan kanker verloren of draag je anderen in deze situatie een warm hart toe? Fiets of loop dan mee!  Wij garanderen je een onvergetelijke ervaring.

Belangstelling?  Meld je dan nu aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of bel naar (0495)541444.

Samen naar de top

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je vaak een lange en moeilijke weg te wachten. Met de nodige kronkels onderweg en spreekwoordelijke pieken en dalen, niet wetende waar je gaat uitkomen. Ieder jaar organiseert het Toon Hermans Huis Weert een onvergetelijke ervaring voor iedereen die weet hoe het is om die moeilijke weg af te leggen. Samen fietsen of wandelen we naar de top van de Mont Ventoux. Een prachtige positieve ervaring na een moeilijke periode, waarbij je je lichaam en geest letterlijk in beweging zet.

Onuitwisbare herinneringen

In 2020 gaan we voor de achtste keer samen naar de top! De voorgaande jaren zijn de deelnemers steeds thuisgekomen met onuitwisbare herinneringen aan dit unieke evenement. Letterlijk met een lach en een traan. Wil jij na de diagnose kanker jezelf uitdagen, heb je iemand aan kanker verloren of draag je anderen in deze situatie een warm hart toe? Fiets of loop dan met ons mee! Door mee te doen haal je een bedrag op dat ten goede zal komen aan het KWF en het Toon Hermans Huis Weert. Zo help je niet alleen jezelf maar ook anderen die met deze ziekte te maken krijgen.

Goede voorbereiding

We bedwingen de Mont Ventoux op 3 en 4 september 2020. Dit kan uiteraard niet zonder een goede voorbereiding, waarmee we op tijd beginnen. Begin april start het informatie- en trainingsprogramma. Toons Toppers worden begeleid en getraind door een ervaren team. Voor de fietsers bestaat het programma uit wekelijks samen trainen, de wandelaars doen dat eenmaal per twee weken. Beide groepen trainen eenmaal per maand in het heuvelachtige zuiden van Limburg. Verder wordt het programma aangevuld met andere sportactiviteiten, voedingsadvies en algemene informatie over de Mont Ventoux en het evenement.

Voor geïnteresseerden die zelf niet over een racefiets beschikken, heeft het Toon Hermans Huis een aantal fietsen (in bruikleen)  beschikbaar. Het vervoer en het verblijf in Frankrijk worden eveneens vanuit het Huis geregeld.

12 april 2019

TOONS TOPPERS GESTART MET TRAININGEN VOOR MONT VENTOUX

Meer info Klik hier

3 april & 5 juni 2019

ALS JE EEN DIERBARE BENT VERLOREN

NIEUWE REEKS BIJEENKOMSTEN VOOR NABESTAANDEN

Het Toon Hermans Huis Weert start weer een nieuwe reeks kookworkshops en andere bijeenkomsten voor nabestaanden.

“Tot de dood ons scheidt” is een belofte die veel partners elkaar doen. Maar wat nu als de dood veel eerder komt of je veel zwaarder valt dan je had gedacht? Het verlies van een partner, ouder, familie of vriend(in) heeft een enorme impact. Je blijft alleen achter, zonder dat maatje. Anderen doen hun best om er voor je te zijn, maar écht begrijpen doen ze je niet.

Jouw leven staat op zijn kop, alles is anders dan voorheen. Hoe ga je dan verder?

Het Toon Hermans Huis Weert wil een plek zijn waar je terecht kunt wanneer je een dierbare aan kanker hebt verloren. In het voorjaar van 2019 organiseert het huis daarom een reeks bijeenkomsten waarbij het verlies van een dierbare centraal staat. Ook na de zomervakantie worden nog een aantal kook- en avondbijeenkomsten voor nabestaanden gepland. Alle bijeenkomsten worden begeleid door een ervaren team van het Toon Hermans Huis Weert, die ook ervaringsdeskundig zijn.

Samen koken

Op woensdagmiddag 1 mei wordt er samen met lotgenoten een simpele maar smaakvolle maaltijd gekookt. Juist deze vanzelfsprekende dagelijkse bezigheid valt vaak enorm tegen wanneer je er alleen voor staat. We maken eenvoudige, snelle, smakelijke, gezonde en voedzame maaltijden klaar, speciaal voor 1 persoon. Na het koken eet je samen in alle rust en kun je, als je wilt, verhalen met elkaar delen. De kookbijeenkomst begint om 15.30 uur en eindigt rond 18.00 uur.

Avondbijeenkomsten

Ook worden er in het Toon Hermans Huis Weert twee bijeenkomsten in de avond gehouden. Hierbij kun je jouw ervaringen met het verlies van je dierbare delen met andere nabestaanden aan de hand van een thema. Door met lotgenoten in gesprek te gaan, zul je ervaren dat er veel begrip en herkenning is voor jouw situatie. De avonden zijn gepland op 3 april en 5 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

Aanmelden

Heb je interesse in deze kook- en/of avondbijeenkomsten?
Meld je dan aan! Dit kan door een mail te sturen naar
administratie@toonhermanshuisweert.nl of te bellen                       naar 0495 541 444.
Je mag ook altijd binnenlopen tijdens onze openingstijden.

2019-03-29 _DSC0923

Toons Toppers 2018 van start!

De Toons Toppers zijn weer van start gegaan. 12 fietsers en 15 wandelaars gaan dit jaar de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen. Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt staat je vaak een lange en moeilijke weg te wachten. Veel pieken en dalen en niet wetende waar je uit zal komen. De klim naar de top van de Mont Ventoux staat synoniem voor de lange weg en strijd die er voor jou en je naasten ligt. Iedere deelnemer heeft zijn eigen doel of motivatie om deel te nemen. Sommigen om geld in te zamelen omdat ze zelf ziek zijn geweest of nog ziek zijn. Sommigen ter nagedachtenis aan iemand die ze hebben verloren aan kanker. Weer anderen omdat een naaste ziek is of ziek is geweest. Maar allemaal met één doel voor ogen, de top van die berg bereiken op 30 en 31 augustus 2018. Het Toon Hermans Huis Weert begeleidt de groep het komende half jaar met trainingen en verschillende informatiebijeenkomsten voordat ze naar Frankrijk afreizen om de berg van de wind te bedwingen. Een prachtige positieve ervaring die voor ze ligt na een vaak moeilijke periode. Wilt u hen steunen in deze weg naar de top? Kijk op https://www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppers!

 

Op bijgaande foto alle deelnemers van 2018:

Bart Mans, Jose van Helmond, Boy Kollee, Mike Voesten, Esther Voesten, John Roemen, Piotr Golik, Peter Nossin, Leendert Visser, Jan van Helmond

Ria Barents, Thea Heussen, Leny Sleven, Marianne Dings, Wilhelmien Ogiers, Mieke Nossin, Yolanda Janssen Stultjens, Jop Nossin, Lucienne Frenken

Tanee Freij, Sonja van de Kruijs, Gerrie Mans, Ellis Nies, Edward Stockmans, Peter Nies, Anny Peeters, Peter Stultjens

 

20180320 Toons Toppers 2018 van start

PDF File klik hier

_RMK7926170904vrijdag finish

P E R S B E R I C H T

Toons Toppers 2018 – Samen naar de top!

Dit jaar gaat voor de zesde keer in successie een team van Toons Toppers de magische berg de Mont Ventoux beklimmen. Op woensdag 7 februari organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. een informatieavond. Wil je meer weten over deze beklimming meld je dan aan voor deze informatiebijeenkomst via administratie@toonhermanshuisweert.nl.

Klik op de foto voor meer info

P E R S B E R I C H T

Monuta Helpt Fonds ondersteunt schrijfworkshops Toon Hermans Huis Weert

Het Monuta Helpt Fonds heeft donderdag 8 februari een cheque overhandigd van € 1000,- aan het Toon Hermans Huis Weert. Door deze schenking kunnen in het huis ook in de nabije toekomst weer schrijfworkshops voor nabestaanden worden georganiseerd. Het Monuta Helpt Fonds ondersteunt initiatieven waarbij nabestaanden worden ondersteunt in de verwerking van het verlies van een naaste.

De schrijfworkshops die door Manon Brommers in het Toon Hermans Huis worden gegeven, worden door de deelnemers zeer gewaardeerd. In de bijeenkomsten word je uitgenodigd om mooie, gelukkige en dierbare stukjes van je leven te beschrijven, waarbij de inhoud van jouw verhaal van belang is en niet de schrijfstijl of taalfouten.

“We hebben allemaal een rugzak vol herinneringen uit alle periodes van ons leven. Je ontdekt dat door het schrijven deze herinneringen tastbaarder worden en soms ook een vernieuwd beeld opleveren”, aldus een van de deelnemers.

Aanmelden

Deelname is in principe voor vier bijeenkomsten, waardoor het vertrouwen en de band in de groep kan groeien.              Heb je ook interesse om de schrijfworkshops bij te wonen, meld je dan aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl        of bel (0495) 541444.

----------------------------------------------------einde persbericht---------------------------------------------

Bijlage: Foto donatie Monuta

Foto-onderschrift

De heer Beurskens van Monuta overhandigt de cheque aan Hub aan den Boom, bestuurslid van het Toon Hermans Huis Weert, en Manon Brommers

donatie Monuta

P E R S B E R I C H T

Weert, 5 februari 2018

Bijzondere open dag Toon Hermans Huis Weert

Dertien meisjes en dames en 1 jongen doneerden afgelopen zondag in het Toon Hermans Huis Weert dertig centimeter van hun haar. Sommigen hadden er wel drie jaar voor gespaard en nu eindelijk was het lang genoeg om geschikt te zijn voor donatie aan Stichting Haarwensen.

Ieder had zijn eigen reden en motivatie om het haar te willen doneren en vaak echt toegeleefd naar deze dag.

"En toch is het dan best een spannend moment om na zoveel tijd straks ineens met kort haar weer naar buiten te gaan" vertelt Carool Platteel van Carool Platteel Hair & Beauty. Zij zette zich de hele dag met haar team in om iedereen met een prachtige nieuwe look naar huis te laten gaan.

Fotografe Selva Wilbers zorgde er voor dat ze allemaal een mooie voor én na foto ontvangen als herinnering. Allen zetten zich geheel belangeloos in en  aan het eind van de dag kon er een dikke envelop met prachtige staarten naar de Stichting Haarwensen worden verzonden. Deze stichting laat er gratis haarwerken van maken voor kinderen die door ziekte hun haar (tijdelijk) verliezen.

Gedurende de hele dag was er ook veel aanloop van mensen die de open dag benutten om eens rondgeleid te worden in het Toon Hermans Huis Weert en zo meer te weten te komen over de activiteiten die het huis te bieden heeft voor iedereen die met kanker in aanraking komt.

_SPH3309SWklein
_SPH3400SWklein
_SPH3486SWklein
[Toon]

Contactgegevens Wijkraad Boshoven :                         Contactgegevens Buurtpreventie:

Postadres                                                                                                                                            Mail adres: buurtpreventie@wijkraadboshoven.nl

Meierijstraat 2,  6002 BA  Weert                                                                                         Facebook   zoeken op  Buurtpreventie Boshoven

Tel: 0629516446